Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /home/deunzo5/public_html/wp-content/themes/martfury/martfury.theme#archive on line 43

Соборна Столиця, До Якої Була Прикута Увага Європи Газета “подолянин”

Руїни фортеці збереглись до наших днів. Базиліани з’явились в Барі в першій половині XVIII ст. За часів, коли старостою барським був князь Любомирський, який своєю грамотою дозволив їхнє поселення в с. Семенках, де вони зайняли помістя бувшого там православного монастиря. Такі пам’ятки як Григорівське городище, Мервинецькі кургани і Бернашівський могильник, дали важливий матеріал для розуміння тогочасних соціально-економічних процесів. Це було горнило, “в якому переплавлялись і виходили у світ в нових проявах визначальні риси матеріальної культури».

поділля важливі події

Українське трудове населення, яке в час турецького панування повтікало на Волинь, Лівобережну Україну, в Молдавію повертається на свої землі. Згодом починає повертатись польська шляхта, феодали. https://sapakarya.com/page-30/ Vsim.ua – новинний ресурс №1 у Хмельницькому. Свіжі та актуальні новини Хмельницького, все про події у Хмельницькому, інтерв’ю з цікавими та видатними особистостями нашого міста.

Річний Полончанин Постане Перед Судом За Домашнє Насильство

За його проектом була збудована сільська церква Св. Димитрія, внутрішній інтер’єр і вівтар якої були розписані пензлем відомого художника. Важливою сферою діяльності населення міста було сільське господарство, яким займалось 400 сімей городян. У володінні міста знаходилось майже 90% десятин орних земель (57% всієї міської землі) та ще 267 десятин під вигонами. В 1771 році в передмісті “Дерло”‘ було побудовано кам’яний однокупольний храм на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

Увага! Ваша Думка Важлива: Як Ми Відчуваємо Себе Сьогодні І Яке Бачимо Майбутнє Держави?

У володінні поміщиків залишились ліси, сіножаті, пасовища, водопої тощо. Тепер за дрова, будівельний матеріал, за дозвіл косити, сіно, пасти худобу, навіть водопій треба було платити, або відробляти панові. Примощаниці велика і довга долина неподалік села називається Панською долиною. Нею володів царський генерал-поміщик Павлов і на ній дозволялось пасти тільки панську худобу. На Поділлі існувало до 60 католицьКих училищ, які були закриті царським урядом у 1831 році. Набирають поширення сільські училища при церквах.

Кшиштоф Варчевський 1598 назвав його “Муром Польщі”, Бартош Папроцький 1575 “Пострахом Татар”. Історик Йоган Сінапіус (нім. JohannSinapius) згадувава легенду про Претвіча, що у дорозі татарські матері лякали ним дітей, які голосно кричали. Через півстоліття замок був відбудований і переданий в управління воєводі Станіславу Одровонжу.

У 1723 році через хворобу був змушений полишити навчання і відправитися на лікування до Львова. Там вступив до класу риторики єзуїтської академії. Кривоніс з військом рушив від Константинова на південь і, проминувши Межибож, 25 липня взяв приступом Бар — місто, яке було укріплене не гірше за Полонне, і до того ж займало важливе стратегічне положення. У Барі повстанці також захопили велику кількість зброї та інших військових припасів. Падіння Полонного і Бара зробило у польському суспільстві сенсацію не меншу, ніж жовтоводська та корсунська поразки коронних військ. Значна частина Волині і все Поділля перейшло під контроль Кривоноса.

Main Menu